Polestar återkallar 2 200 bilar

Nya svensk-kinesiska elbilen Polestar 2 har mjukvarufel som bland annat kan innebära att den stannar mitt under färd. Nu återkallas 2 200 bilar, skriver Dagens industri.
– Det är givetvis mycket säkerhetskritiskt och det är därför vi gör den här återkallelsen, säger kommunikationschefen Brent Ellis till Di.

ANNONS
|

Geely- och Volvo Carsägda Polestar har under den senaste tiden fått in rapporter om att elbilen Polestar 2 oförklarligt tappat kraft under körning. Enligt Polestar ska felet bero på ett mjukvarufel i kontrollmodulen för batterienergi.

Nu återkallas elbilen. Sammantaget rör det sig om 2 200 bilar som återkallas, varav 600 i Sverige, skriver Dagens industri.

Totalt har tre kunder i Sverige drabbats. På fredagen har det gått ut information till samtliga kunder om att de uppmanas åtgärda felet så snabbt som möjligt på en verkstad.

– Det har inte skett några olyckor eller personskador på grund av att framdrivningen fallerat. Broms, styrning och andra system fungerar som de ska, säger . kommunikationschefen Brent Ellis till Di.

ANNONS

”Undersöker fler saker”

Polestar 2 lanserades för bara några månader sedan och enligt bolaget kan det även finnas fler problem mjukvaran.

– Vi undersöker fler saker som kunder påtalat. Vi vill visa kunderna att vi agerar så fort vi kan, säger Brent Ellis.

Rättelse: I en tidig version av denna artikel stod det att bilen kan börja brinna under färd. Det är felaktigt. Rätt ska vara att den kan stanna under färd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS