Tv-bråket mellan TV4/Telia och Comhem/Tele 2 fortsätter.
Tv-bråket mellan TV4/Telia och Comhem/Tele 2 fortsätter. Bild: TT

Playtjänsten C More stängs för Comhems kunder

Konflikten mellan TV4/Telia och Comhem/Tele2 fortsätter. Nu stängs även playtjänsten C More för Comhems kunder, rapporterar Dagens Nyheter.

ANNONS
|

På mådagen hölls ännu ett möte i raden mellan parterna i tv-bråket. Men dödläget fortsätter och nu får inte Comhems kunder längre tillgång till playtjänsten C More.

TV4:s presschef Charlie Forsberg skriver i ett sms till DN:

"Vi har helt enkelt inte längre rätt att visa C More via Comhem. Det är en följd av släckningen."

TV4 släcktes för 1,6 miljoner kunder

Konflikten mellan TV4/Telia och Comhem/Tele2 handlar om sändningsrättigheter – och priset för att visa kanalerna. Men parterna har inte kommit överens och natten mot onsdag förra veckan släckte Comhem TV4:s kanaler för sina 1,6 miljoner kunder.

Kanalerna går dock att komma åt på andra håll – exempelvis genom playtjänster online, eller genom att ansluta en tv till marknätet, via en antennsladd.

ANNONS

Som svar på nedsläckningen valde Telia att göra betaltjänsten C More tillgänglig för alla.

Nådde ingen lösning under måndagens möte

Förhandlingarna har fortsatt att vara intensiva och i måndags möttes parterna än en gång för att fortsätta samtalen. Därefter blev beskedet att Comhems kunder inte längre får tillgång till C More. För besvikna tittare finns dock en tillfällig lösning:

– Alla nya kunder har samma möjlighet att testa C More gratis i fyra veckor. Även bland de som nu berörs, säger TV4:s presschef Charlie Forsberg till Expressen.

LÄS MER:Fortsatt dödläge i tv-bråket

LÄS MER:Här är de som drabbas hårdast i TV-kriget

ANNONS