Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Medicinareberget i Göteborg.
Medicinareberget i Göteborg. Bild: Olof Ohlsson

Platzer gör miljardaffär på Medicinareberget

Göteborgska fastighetsbolaget Platzer köper tre fastigheter på Medicinareberget för 1,9 miljarder kronor av Higab. Däribland Odontologen.

Det blev alltså fastighetsbolaget Platzer som drog det längsta strået i Göteborgs stads stora utförsäljningsaffär, där fastigheterna Odontologen, Hälsovetarbacken och Biotech Center, bjöds ut till försäljning i början på året.

Fastighetsaffären landar på 1,9 miljarder kronor och det är Higab som är säljare till de tre fastigheterna som omfattar 52 800 kvadratmeter.

LÄS MER: Förslaget om ombildningar i utsatta områden stoppas

LÄS MER: Här de tio dyraste bostäderna som såldes i Göteborg i maj

Odontologen tillträds den 30 juni 2021 och övriga två fastigheter preliminärt 30 september 2021. Fastigheterna är i det närmaste fullt uthyrda, och ger också Platzer ett bestånd nära Sahlgrenska Universitetssjukhus och ett life-scienceområde för vård, forskning och utbildning.

Det var tidigare i år som kommunfullmäktige godkände en samlad försäljning av de tre fastigheterna, som en del i att renodla stadens fastighetsbestånd.

Jätteaffär för Platzer

– Jag är otroligt glad att vi har gjort den här fastighetsaffären, som är den näst största i Platzers historia. Vi förvärvar ett rejält bestånd i ett område i Göteborg med en fantastisk framtidspotential inom segmentet Life Science. Vi ser fram emot att tillsammans med övriga fastighetsägare och hyresgäster vara med och bidra till att fortsätta utveckla ett område med Europas bästa arbetsplatser, säger P-G Persson, vd på Platzer i ett uttalande.

För staden ger inkomsterna av utförsäljningen möjlighet att investera i andra projekt.

– Exempelvis finns det ett stort behov de kommande åren att reinvestera och nyinvestera i olika anläggningar, inte minst inom idrotts- och kultursektorn. Detta kan ge Higab en bättre möjlighet att klara en framtida efterfrågan på nya fastigheter, säger Per-Henrik Hartmann, vd på Higab.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.