Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Envishet lönar sig. Magnus Larsson, vd för Pinchos-kedjan prisas som Årets Entreprenör i Västsverige. Bild:Teodor Axlund  

Pinchos Årets Entreprenör i Västsverige

Krögaren Magnus Larsson, vd för app-restaurangkedjan Pinchos kammade hem segern i EY Årets entreprenör i Västsverige.

Det var i tuff konkurrens som krögaren Magnus Larsson tog hem segern som Årets entreprenör i Västsverige, för sitt arbete med att skapa världens första app-restaurangkedja, Pinchos Nation.

Läs också: Nominerad krögare blev gråhårig

Han prisades för att ha "hittat en diamant i gruset", en ny banbrytande affärsmodell och digital lösning och lyckats skapa god lönsamhet i en lågmarginalbransch.

"Med ett helt nytt synsätt, envishet och mod, har man förändrat en traditionell verksamhet och skakat om en hel bransch - ett skolboksexempel på hållbarhet skapar lönsamhet.

Årets stjärnskott

Elisabeth Liljensten (Kungsbacka) från Devicia AB blev utsedd till ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Mikael Cwyl (Mölndal) från Inteleon AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB:s pris ”Bästa internationella tillväxt” gick till Juha Ojala (Brämhult) från Muovitech AB.

Final i Stockholm

Samtliga vinnare går därmed också till den nationella finalen i respektive kategori som är i Stockholm 25 januari, vinnare där representerar Sverige i internationella finalen i Monte Carlo i juni.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.