Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre piloter som var anställda av Cathay Pacific har fått sparken efter att ha blivit sjuka i covid-19 medan de befann sig i Tyskland. Arkivbild. Bild: Jerome Favre
Tre piloter som var anställda av Cathay Pacific har fått sparken efter att ha blivit sjuka i covid-19 medan de befann sig i Tyskland. Arkivbild. Bild: Jerome Favre

Piloter blev sjuka i covid-19 – fick sparken

Flygbolaget Cathay Pacific har sparkat tre piloter som insjuknade i covid-19 när de befann sig i Frankfurt, rapporterar CNN.

Tre piloter insjuknade i covid-19 när de befann sig på ett hotell i Frankfurt under en mellanlandning, enligt nyhetssajten. Cathay Pacific, som har sin bas i Hongkong, ska ha upptäckt att de tre anställda varit involverade i ”allvarliga brott” mot de regler och restriktioner som gäller kring covid-19.

Nu har alla tre fått sparken.

”Personerna är inte längre anställda av Cathay Pacific”, skriver flygbolaget i ett uttalande.

Andra delar av personalen som har bott på samma hotell har satts i karantän, enligt CNN.

LÄS MER: Flygbolagets desperata drag: Ät flygplansmat hemma

Flygbolaget: ”Isolerade incidenter”

Cathay Pacific beskriver det hela som en isolerad incident.

”Vår flygpersonal har hållit igång vår verksamhet igång och Hong Kongs kontakt med omvärlden genom pandemin”, skrev bolaget i uttalandet.

”Professionaliteten, efterlevnaden och uthålligheten hos alla våra anställda när det gäller att hålla verksamheten säker har varit exceptionell, och vi tror att dessa fall är isolerade incidenter.”

Även andra flygbolag har tagit till tuffa åtgärder för att undvika smittspridning bland personalen. Tidigare under hösten hotade exempelvis amerikanska United Airlines att sparka de närmare 600 anställda som ännu inte hade fått någon vaccinspruta.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.