Pewdiepies miljonregn – så mycket tjänade youtubern

Världens största youtuber, Pewdiepie från Göteborg, tjänade 125 miljoner förra året, rapporterar Breakit.

ANNONS

Felix Kjellberg, eller Pewdiepie, från Göteborg, hade ett gott pandemiår. Åtminstone ekonomiskt.

I det precis offentliggjorda bokslutet framgår att hans holdingbolag Pewdie Holdings gjorde en vinst på 125 miljoner kronor under 2020, rapporterar Breakit. Intäkterna landade på 172 miljoner kronor.

LÄS MER:Pewdiepie värd nästan en halv miljard

Pewdiepie är världens största youtuber och har i dagsläget 110 miljoner prenumeranter på sitt konto. Ingen enskild person har fler prenumeranter.

Han startade sitt konto 2010 och till en början kommenterade han action- och skräckspel som andra spelade. Med tiden har materialet skiftat och fokuserar i dag mer på blogginlägg och humor.

LÄS MER:Emanuel Karlsten: När ska Pewdiepie börja behandlas som Bergman?

Förutom att sälja reklam på Youtube drar han in pengar på sitt klädmärke Tsuki, som han har ihop med sin fru Marzia Kjellberg.

ANNONS

Enligt Breakit har Pewdiepie nu en kassa på runt 350 miljoner kronor i bolaget. Han har dessutom omkring 100 miljoner kronor i olika värdepapper, som aktier och obligationer.

Felix Kjellberg är 31 år och sedan flera år bosatt i Storbritannien.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS