Petter Stordalen förbereder jättevarsel

Petter Stordalen förbereder ett jättevarsel, med anledning av coronaviruset. Nordic Choice Hotels bekräftar för GP att hotellen ser över sin bemanning och att personal kommer att varslas.
– Men vi har inga siffror eller sammanställning över hur många det handlar om, säger Kenneth Hultgren, kommunikationschef på hotellkedjan.

ANNONS
|

Redan under förra veckan gick Posthotellet i Göteborg ut med att de varslar 25 tjänster om uppsägning – detta på grund av att bokningarna minskat i sviterna av coronaviruset.

Nu skriver Aftonbladet att Petter Stordalens hotellkedja Nordic Choice Hotels förbereder ett jättevarsel – och att förhandlingar med facket är inledda. Kedjan bekräftar själva för GP att personal kommer att varslas.

– Det kommer tyvärr att varslas personal. Det vi har sagt är att våra hotell gör en översyn av bemanning eftersom antalet gäster har gått ner kraftigt, säger Kenneth Hultgren, kommunikationschef på Nordic Choice Hotels.

LÄS MER:Coronarädslan orsakar bokningsras – Posthotellet varslar 25 tjänster

Oklart hur många som drabbas

Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om ett stort antal anställda som kommer att varslas. Men hur många det handlar om kan inte Kenneth Hultgren precisera.

ANNONS

– Vi har inga siffror eller sammanställning över hur många det handlar om eller när det kommer att ske. Det är en bedömning som varje enskilt hotell får göra utefter bokningsläget. Har man tappat mycket gäster och det håller i sig över tid måste man förstås anpassa bemanningen, säger han.

Petter Stordalen äger flera hundra hotell runt om i världen, där tiotusentals anställda arbetar. Han har under 2019 också investerat i charterbolaget Ving – som han äger tillsammans med andra riskkapitalister. Norrmannen köpte upp bolaget när det engelska bolaget Thomas Cook gick i konkurs.

Äger totalt nio hotell i Göteborg

Turistnäringen anses vara en av de branscher som kommer att drabbas allra hårdast av karantäner och restriktioner för resande i världen.

– Det vi ser är en minskad vilja för att resa och att mötas. Den kris som coronaviruset har orsakat har gjort frågan akut, eftersom den varit så brutal och slagit så snabbt mot möten och resande, som ju hela besöksnäringen lever på, säger Kenneth Hultgren.

Nordic Choice äger ytterligare åtta hotell i Göteborg, utöver Posthotellet som redan har varslat 25 tjänster.

LÄS MER:Petter Stordalen tar över som ny ägare i Ving

LÄS MER:Så blåste Petter Stordalen Apollo på Ving

ANNONS