Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Hjörne: "Absolut nödvändigt"

Läs om hur Stampens huvudägare Peter Hjörne ser på det ekonomiska läget.

 

 

Måndagen den 23 maj är en dramatisk dag i Stampens historia - när koncernen tvingas begära rekonstruktion.

Så här ser Stampens största ägare Peter Hjörne på det uppkomna läget.

- Det är en tung dag naturligtvis och en besvärlig dag. Men det är absolut nödvändigt, säger Peter Hjörne, största ägare i Stampenkoncernen.

- Vi har en situation där vi skulle betala av till både banker och Skatteverket för den momsskuld som vi har. Och vi kan konstatera att bankeran inte köper vår plan. Därmed kan vi inte leva upp till våra åtaganden och därför är vi skyldiga att begära rekonstruktion för att rädda verksamheterna, jobben och utgivningen.

Bankerna är den stora tunga delen i Stampens skuldbörda. I en rekonstruktion man begär ackord och kan förhandla om saker och ting.

Hur medgörliga tror du att bankerna kommer att vara i den här processen?

- Jag vill inte spekulera i det i dag för vi har inte ännu fått ett beslut från tingsrätterna om rekonstruktionen. Det ska göras en rekonstruktionsplan tillsammans med rekonstruktören och då får vi se vad det leder fram till.

- Just idag handlar det om att hantera situationen som den är och vara väldigt klara över att det viktigaste och det som vi har fokus på är medarbetarna, 3000 anställda, det är utgivningen, tryckerierna och våra sajter.

Kommer folk att få sin tidning i brevlådan i morgon?

- Det kommer de att få.

Vad hoppas du på för slutresultat?

-  Eftersom våra verksamheter fungerar väl idag och vi visade vinst förra året, så hoppas jag att Stampen kommer ur detta, och jag tror också det, och alla våra verksamheter stärkta, säger Peter Hjörne.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.