Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Grönberg Bild: Anders Thessing
Peter Grönberg Bild: Anders Thessing

Peter Grönberg ny vd på Göteborg & Co

Göteborg & Co nya vd Peter Grönberg kommer från AB Volvo där han under lång tid ansvarat för bland annat företagskultur, mångfaldsfrågor och arbetsgivarvarumärke.

Han ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Att få möjlighet att använda all min samlade erfarenhet som ledare i kombination med att få verka inom demokrati och samhällsutveckling, som jag brinner för, är ett fantastiskt uppdrag. Tillsammans vill jag att vi fortsätter resan med att stärka initiativkraften, kreativiteten och samarbetet för att göra vår stad än mer mänsklig och attraktiv att besöka, leva och verka i, skriver Peter Grönberg i en första kommentar.

Göteborg & Co nya vd har arbetat inom många olika chefsbefattningar inom Volvokoncernen och blev bland annat utsedd till Årets ledarutvecklare av tidningen Chef 2014.

Han tillträder sin tjänst den 3 juni.

Det kommunala bolagets tämligen nytillträdde ordförande, Jonas Ransgård, är mycket nöjd med valet av Peter Grönberg till ny vd.

– Som ny vd till Göteborg & Co kan han samordna arbetet att göra Göteborg och Göteborgsregionen till ett ännu bättre besöksmål. Med bred erfarenhet från bland annat Volvo står han för det nya, inkluderande ledarskap vi behöver i arbetet, kommenterar Jonas Ransgård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.