Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Persson saknar<br> smarta skjutjärn

Före detta statsministern Göran Persson tvekar inte: - Jag saknar mitt förra liv otroligt mycket. Men jag vill inte ha tillbaka det.
Det har nu gått ett år sedan Göran Persson vid en extrakongress lämnade sitt jobb som partiledare för socialdemokraterna.
- Men nu börjar min almanacka bli väldigt full igen, säger Persson belåtet, och berättar om sitt fyrdelade yrkes- och privatliv:

- Jag är så kallad seniorrådgivare på kommunikationsbyrån JKL. Där har jag en oerhört stor frihet och gör bara det som jag brinner för samtidigt som jag fungerar som rådgivare och bollplank för 120 unga medarbetare. Jag leder också socialistinternationalens klimatkommission. I april ska jag bli ordförande i Sveaskog. Och sist men inte minst: Jag är bonde. . .

Mot hög ersättning
59-åringen, som dessutom föreläser hos företag mot hög ersättning, pendlar mellan hemmet i Sörmland och övernattningslägenheten i Stockholm. Han sover i snitt två gånger per vecka i huvudstaden.
- Jag saknar mitt förra liv otroligt mycket. Om jag fick chansen att leva om mitt liv skulle jag vilja ha tillbaka varenda dag och göra om allt en gång till. Det menar jag verkligen. Samtidigt känner jag också att jag är färdig med det livet. Jag vill inte ha tillbaka det, utan det är ett avslutat kapitel nu, säger Göran Persson, och fortsätter:

- Du vet, det var ett stenhårt liv. Jag var ständigt påpassad och jagad, och mycket av det kan jag klara mig utan.

Göran Persson har inte sällan berättat om sitt stora intresse för idrott, och det är i samband med en kampanj som ska lyfta fram Svenska Handikapp-idrottsförbundet som han nu gör sitt första offentliga uppdrag för kommunikationsbyrån JKL.

- Jag har gjort några saker tidigare som inte har synts. I dagsläget finns inget särskilt uppdrag inplanerat, utan jag tar det som det kommer. Jag har en stor frihet och det trivs jag med.
Vad saknar du mest från ditt förra liv?
- Umgänget med intelligenta journalister, svarar den förre statsministern med ett leende.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.