Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fortsätter att bygga på Hisingen.

Peab bygger 300 bostäder

Närmaste året kommer Peab att bygga nära 300 bostadsrätter på Hisingen. Qvillestaden är startklar, sedan står Lindholmsvarvet och Skra Bro på tur.

Inom kort börjar byggbolaget Peab bygga den andra etappen av bostadsrättsföreningen Qvillestaden i Brämaregården.  Där handlar det in 40 lägenheter.
- Sedan kommer vi att fortsätta med Lindholmskajen, och där handlar det om drygt ett 100-tal lägenheter till, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peabs Bostadsutveckling.


I somras fick Peab markanvisning i Skra Bro för att bygga bostadsrätter i småskaliga flerbostadshus som vänder sig till mindre familjer.
- Det projektet kommer att skjutas på lite. Men vi matar på för att komma framåt. Hisingen har blivit lite av vår hemmaarena, säger han.


Nyligen gick Peab ut med försäljningserbjudande i Qvillestaden och byggstarten är planerad till november.
- Vi har redan sålt en del av lägenheterna, och bygglovet är beviljat. Så nu väntar vi bara på att få in ett par kontrakt, sedan kör vi igång, säger Pehr-Olof Olofsson.
Byggföretaget håller också på med förberedelser i Lindholmskajen.


- Under närmaste året kommer vi att byggstarta Lindholmsvarvet och Lindholmskajen och med ytterligare lägenheter i Qvillestaden är vi uppe i nära 300 lägenheter, säger Pehr-Olof Olofsson.


De senaste tio åren har Peab startat ett 15-tal byggprojekt med nästan 1 500 lägenheter på Hisingen. Den allra största delen av dem är bostadsrätter.
- Under lågkonjunkturen kämpade vi på och startade en del projekt med möjlighet att bygga hyresrätter, men marknaden ändrade sig, så det blev bostadsrätter som helhet. Vi hade en hel del uthållighet under de åren, säger han.


I juni infördes amorteringskrav för att dämpa den överhettade bomarknaden.
Hur har det märkts hos er?
- Ganska lite.Det var en viss osäkerhet i somras när prisbilden satte sig lite, vilket ar sunt. Bankerna har sedan tidigare haft krav på amortering hos dem som köper.  Men det är stort intresse för våra projekt i Storgöteborg och efter sommaren har det rullat på igen, säger Pehr-Olof Olofsson.


- Hisingen har en fortsatt stor potential för modern bostadsutveckling, och vi kommer att presentera flera nya bostadsprojekt under de kommande åren, säger han.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi