Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Parterna i SAS-konflikten ska ha enats

Pilotfack och arbetsgivaren SAS ska vara ett snäpp närmare en lösning i den långdragna strejken, uppger flera källor till norska tidningen VG. Parterna ska ha enats men ännu återstår det för parterna att protokollföra besluten.

Källor till den norska tidningen VG uppger att medlingen mellan arbetsgivare och fack i SAS-konflikten nu ska ha gått framåt. Parterna ska ha enats men resultatet av medlingen är ännu oklart. Detta på grund av att både pilotfack och arbetsgivare ska skriva protokoll kring besluten som fattats i medlingen, skriver norska VG vidare.

Medlingssamtalen i Norge togs återigen upp på torsdagen efter flera dagar av pilotstrejkande i Norden. Konflikten rör bland annat SAS-piloternas arbetsförhållanden, arbetstider och lönenivåer.

Den norska riksmäklaren Mats Wilhelm Ruland, som medlar i förhandlingarna mellan arbetsgivare och fack beskriver förhandlingarna mellan parterna för att ha varit svåra och krävande, rapporterar VG.

Pilotstrejken har hittills drabbat över 300 000 av flygbolagets passagerare, med flera inställda avgångar och försenade flyg.

LÄS MER: Norska pilotfacket optimistiskt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.