Pär Boman, Handelsbankssfärens starke man föreslås nu som ordförande i lastbilsjätten AB Volvo.
Pär Boman, Handelsbankssfärens starke man föreslås nu som ordförande i lastbilsjätten AB Volvo. Bild: Maja Suslin/TT

Pär Boman föreslås som ny ordförande för Volvo

Tidigare banktoppen föreslås att ta över ordförandeskapet i AB Volvo efter stämman nästa år. Detta sedan Carl-Henric Svanberg avböjt omval.

ANNONS

Styrelseproffset och Handelsbankssfärens starke man Pär Boman föreslås som ny ordförande i AB Volvo, enligt ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

”Pär Boman har lång erfarenhet från flertalet styrelser i svenska börsbolag inom olika branscher och är en erkänt mycket skicklig ledare”, säger Anders Oscarsson, ledamot i valberedningen för AB Volvo.

Den nuvarande ordföranden Carl-Henric Svanberg har inför nästa bolagsstämma meddelat att han inte ämnar att ställa upp för omval.

Pär Boman har varit uppe på tapeten som en sannolik efterträdare sedan Svanbergs besked.

Kandidaten har redan i dag förtroendeuppdrag inom den svenska lastbilstillverkaren – som ordförande för valberedningen.

ANNONS

Enligt valberedningen är den förra banktoppen rätt person för att driva vidare bolagets gröna omställning.

”Pär Boman tillsammans med övriga ledamöter bildar en erfaren och stark styrelse lämpad att fortsätta driva bolagets transformation mot mer hållbara transportlösningar”, uppger Anders Oscarsson, ledamot i valberedningen för AB Volvo i pressmeddelandet.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS