Den japanska elektronikgiganten Panasonic bygger en bilbatterifabrik i Kansas, USA.
Den japanska elektronikgiganten Panasonic bygger en bilbatterifabrik i Kansas, USA. Bild: John Locher/AP/TT

Panasonic bygger stor bilbatterifabrik i USA

ANNONS

Den japanska elektronikgiganten Panasonic investerar fyra miljarder dollar, motsvarande runt 42 miljarder kronor, i en ny jättefabrik för bilbatterier i den amerikanska delstaten Kansas, meddelar bolaget.

Fabriken kommer att tillverka litiumjonbatterier till Tesla och andra biltillverkare.

"Med den ökande elektrifieringen av bilmarknaden är det nödvändigt att expandera batteriproduktionen i USA för att kunna möta efterfrågan," säger Panasonic Energys vd Kazuo Tadanobu i ett uttalande.

Den nya fabriken spås skapa 4 000 nya jobb och blir den andra bilbatterifabriken för Panasonic i USA. Sedan tidigare har bolaget en fabrik i delstaten Nevada.

Beskedet kommer medan Tesla kämpar med att få upp sin bilproduktion. Tidigare i år meddelade elbilstillverkaren att man öppnar två nya fabriker, en i Tyskland och en i Texas.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS