Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Snart kan det bli svart i rutan och då riskerar många att missa vad Alex, Anna, Mickan och Fredde har för sig i populära Solsidan. Bild: TT
Snart kan det bli svart i rutan och då riskerar många att missa vad Alex, Anna, Mickan och Fredde har för sig i populära Solsidan. Bild: TT

På tisdag släcks TV4 – detta behöver du veta

Nu står det klart att TV4 och C More stängdes ner vid midnatt för Com hem och Boxers kunder. Detta efter att förhandlingarna parterna emellan strandat på tisdagskvällen. Totalt berörs 2,1 miljoner hushåll i Sverige.
"Detta innebär att vi tvingas släcka kanalerna i kväll kl. 23:59 den 10 december", skriver Com hem i ett pressmeddelande.

TV4 och Com hem har förhandlat intensivt de senaste dagarna. På tisdagen meddelade kanalen att man erbjuder Com hem att få sända TV4:s program utan kostnad fram till den 10 januari. Med andra ord skulle julefriden vara säkrad.

Men erbjudandet möttes av kalla handen från Com hem, som hänvisade till att avtalet går ut vid midnatt, varför kanalerna skulle stängas ner. På tisdagskvällen skickade Com hem dessutom ut ett sms till sina kunder om att TV4- och C More-kanalerna med "stor sannolikhet" stängs ner vid midnatt.

LÄS MER: Nytt tv-bråk kan resultera i släckta kanaler

Strax därefter meddelade Com hem i ett pressmeddelande att tisdagskvällens förhandlingar parterna emellan strandat, varför nedstängningen nu är definitiv.

"Tyvärr har de påbörjade samtalen ännu inte resulterat i en överenskommelse om de rättigheter våra kunder efterfrågar. Detta innebär att vi tvingas släcka kanalerna i kväll kl. 23:59 den 10 december", skriver Comhem pressmeddelandet.

Ersätts med andra kanaler

Com Hem ersätter tillsvidare kanalerna med ett annat utbud. TV4 ersätts med National Geographic, Sjuan med Paramount Network och TV12 med History Channel.

Bakgrunden är att parterna inte kunnat enas om ett nytt avtal. Enligt Com hems ägare Tele2 vill ingen förhandla med dem, varken Bonnier Broadcasting eller deras ägare Telia. Telia menar att det är en fråga mellan Tele 2 och TV4, och den senare menar att anklagelserna om att de inte förhandlar är direkt felaktig.

Tele 2 har ingen exakt siffra över Göteborg men i hela Sverige drabbas en tredjedel av hushållen, 2,1 miljoner. Enligt Tele 2:s presstjänst handlar det om 70 procent av Sveriges lägenheter i flerbostadshus.

Enligt TV4:s presstjänst kan man nu ta del av TV4:s innehåll på TV4 Play som vanligt och på C More.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.