APM Terminals tvingas stoppa trafiken med tomcontainrar.
APM Terminals tvingas stoppa trafiken med tomcontainrar. Bild: Thomas Johansson

Ovädret stoppar trafik i containerhamnen i Göteborg

De kraftiga vindarna har tillfälligt stoppat trafiken för att hämta tomcontainrar på APM Terminals Göteborg.
– Vi beklagar detta, men det är av säkerhetsskäl vi fått stänga tillfälligt, säger Victor Gustafsson, gate CFS-koordinator.

ANNONS

Med vindar på 11 meter i sekunden och upp till 20 meter i sekunden i byarna, har APM Terminals i Göteborg tvingats att stoppa produktionen i parken med tomcontainrar i hamnen.

– Det är stopp för alla chaufförer som ska hämta tomma containrar. Vi var i gång ett tag men tvingades stänga ner igen och det är på grund av vädret. Vi beklagar detta, men det är av säkerhetsskäl vi fått stänga tillfälligt, säger Victor Gustafsson, gate CFS-koordinator, på APM Terminals i Göteborg.

För närvarande har man ingen prognos på när tomparken kan öppnas igen.

– Men vi kommer att gå ut med meddelande så snart vi vet, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Ny direktlinje till USA från containerhamnen

LÄS MER:Nytt avtal mellan Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet klart

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS