Fler personer än normalt har under våren hört av sig till Hyresgästföreningen. Arkivbild.
Fler personer än normalt har under våren hört av sig till Hyresgästföreningen. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Oro för att klara hyran i spåren av covid-19

ANNONS

Fler hyresgäster än normalt har den senaste tiden vänt sig till Hyresgästföreningen efter att ha fått problem med att betala hyran till följd av coronapandemin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Många av de som ringer har inte kunskap om att man måste betala hyran, det är jätteviktigt att göra det annars riskerar man att bli av med sitt hyreskontrakt, säger Marie Lindner, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, till Ekot.

Det handlar om 150 till 250 personer som varje vecka ringer för att få råd. Har man svårt att betala sin hyra uppmanas man att ta kontakt med sin hyresvärd för att försöka förhandla sig till en lösning. Landets hyresvärdar har visserligen rätt att kräva att hyran ska betalas i tid, men Hyresgästföreningen har bett om att de ska visa förståelse under pandemin.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS