Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

O´Learys satsar på 100 restauranger 2013

O’Learys som fyller 25-år omsätter för första gången över en miljard kronor. Nu ökas etableringstakten med målet inställt på 100 restauranger under 2013.

O’Learys omsättning 2012 landade på 1 114 miljarder kronor (767 miljoner 2011). Bäst för Göteborgsföretaget går det Stockholmsregionen.

Under 2013 är siktet inställt på att öppna 23 nya restauranger och därmed nå totalt 100. Stockholmsregionen beräknas växa med fem till sex nya restauranger de närmsta åren, bland annat kring Stockholmsarenan, Mariatorget och Lidingö.

- I dagsläget upplever vi en mycket hög efterfrågan från fastighetsägare på våra eventenheter som bland annat inkluderar bowling, säger Wilhelm Vintilescu, VD för O’Learys Trademark som är varumärkesägare och franchisegivare till O’Learys.

O’Learys växer även i Göteborg och Malmö där det idag finns fyra respektive tre restauranger och fler som är i projekteringsstadiet.

- Intresset från befintliga franchisetagare som vill expandera och öppna fler restauranger är stort, säger Wilhelm Vintilescu.

Etableringstakten i Norge och Finland ska också öka där det idag finns fem restauranger i respektive land.

O’Learys ambition är att fortsätta växa de kommande åren, en viktig del är på flygplatser och tågstationer runt om i världen. Företaget planerar för en satsning även utanför Sverige kommande år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.