Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mats Årjes, vd för Skistar. Arkivbild.

Nytt vinstrekord för skidjätten

Det var en utmaning att överträffa förra årets rekordsäsong, men skidanläggningsjätten Skistar redovisar en ny rekordvinst. Han vill dock inte kommentera turerna kring den tidigare styrelseordföranden Pär Nuder.

Skistar redovisar en vinst före skatt på 702 miljoner kronor för perioden december 2018–februari 2019, det andra kvartalet i bolagets räkenskapsår. Motsvarande period ett år tidigare var vinsten 651 miljoner kronor.

Omsättningen steg från 1 290 miljoner kronor till 1 431 miljoner kronor.

Tuffare väder

Väderförhållandena har varit tuffare den här säsongen än föregående, då snön föll tidigt och man hade tur med vädret hela säsongen. Men både jul- och nyårsperioden som sportlovsveckorna har inneburit nya besöks- och försäljningsrekord.

- Vi hade förhoppningar inför den här säsongen som var höga, men vi hade också en ganska stor portion ödmjukhet eftersom vi hade ett rekordår förra året. Vi visste att det skulle bli kämpigt att försöka utmana det, men när vi summerar andra kvartalet nu så ser vi att det gått bra, väldigt bra, säger Mats Årjes till TT.

Han påpekar att de båda säsongerna inte är helt jämförbara, i och med att påsken infaller sent i år och det förskjuter bokningsbeteendet. Bokningarna för kvarvarande del av säsongen är som en följd sju procent lägre än vid motsvarande tid i fjol.

Mats Årjes vågar redan nu se positivt på den kommande säsongen.

- Av historien har vi lärt oss att bra säsonger säljer kommande säsong också, så att med den positiva säsong vi haft i år och framför allt föregående år så har vi stora förhoppningar på att det kommer att fortsätta utvecklas.

Tyst om Nuder

För en vecka sedan blev Pär Nuder ombedd att lämna sin post i Skistars styrelse efter uppgifter om olämpligt beteende. Då ville Mats Årjes inte kommentera uppgifterna och han är fortsatt förtegen.

- Min uppgift är att leda och driva den här verksamheten och det försöker jag göra varje dag. När det gäller Pär Nuder så har han avgått ur styrelsen och kommentarer kring det kan inte jag lämna i egenskap av den rollen som jag har.