Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Volvo XC60, Volvo mellanklass-suv, såldes det fler än 200 000 stycken av i fjol – mer än någon annan modell ett enskilt år tidigare. Bild: Thomas Johansson/TT
Volvo XC60, Volvo mellanklass-suv, såldes det fler än 200 000 stycken av i fjol – mer än någon annan modell ett enskilt år tidigare. Bild: Thomas Johansson/TT

Nytt rekordår för Volvo – men svårt att nå målet 2020

Fler än 705 000 bilar – för sjätte i året i rad satte Volvo Cars nytt försäljningsrekord. Dessutom på en global marknad som krymper. Men det kommer att bli mycket svårt för märket att nå det tidigare målet om 800 000 sålda bilar i år.

Volvo Cars är Göteborgs största privata arbetsgivare, en av Sveriges största företag och har nuförtiden produktionsfabriker på tre kontinenter. 2019 blev ännu ett rekordår, där försäljningen ökade med 9,8 procent till 705 452 bilar – jämfört med 642 253 året innan. Året avslutades också starkt: i december ökade man försäljningen med över 23 procent jämfört med samma månad året innan, där Kina gick mycket starkt.

Samtidigt kan man konstatera att Volvos ökning sker när den globala bilförsäljningen minskar: 2018 minskade bilförsäljningen och uppskattningar visar på en minskning med 4 procent i år globalt.

– Vi lyckas under året ta marknadsandelar och öka volymerna i samtliga regioner. I USA når vi för första gången över 100 000 sålda bilar sedan 2007. I Kina når vi över 150 000 bilar. Och vi sätter nya rekord i till exempel Tyskland och England, säger Stefan Elfström presstalesperson för Volvo Cars.

– Vi säljer nu dubbelt så många bilar som vi gjorde för tio år sedan.

Där kan man dock konstatera att fordonstillverkaren upplevde ett rejält dipp efter finanskrisen 2009.

LÄS MER: Här visar Volvo upp den helt elektriska XC40 Recharge

LÄS MER: Volvo Cars lovar minskade utsläpp i linje med Parisavtalet

LÄS MER: Om sju år ska hälften av alla nya Volvo gå på el

”Ska växa med lönsamhet”

Volvo har tidigare kommunicerat ett mål om att sälja 800 000 bilar år 2020. För att göra det skulle försäljningen behöva öka med 13,4 procent i år. De tre föregående åren har försäljningen ökat tydligt men inte så mycket – mest ökade Volvo 2018, med 12,3 procent. Enda gången man ökat mer i modern tid är 2011 då man efter finanskrisen ökade försäljningen kraftigt igen, med över 20 procent.

Vilka förutsättningar har ni att nå målet om 800 000 bilar i år?

– Vi har sagt under längre tid att det är realistiskt att vi når en försäljning kring 800 000 bilar, kring år 2020. Men det är samtidigt viktigt att växa globalt på ett lönsamt sätt. Vi fortsätter vår globala tillväxt och vi har en fabrikskapacitet i Europa och Kina vi kan utnyttja, säger Stefan Elfström.

Det är fortsatt företagets suvar – XC40, XC60 och XC90 – som står för de stora försäljningsvolymerna för bilmärket. Volvo sålde tillsammans 445 541 stycken suvar, vilka stod för 58,3 procent av bilmärkets försäljningsvolym. Det är i nivå med vad bilmärket hade som rekord för samtliga sålda bilar bakåt i tiden.

– Vi sålde över 200 000 bilar enbart av XC60. Det har inte hänt tidigare att vi sålt så mycket av en modell, säger Stefan Elfström.

LÄS MER: Batterilabbet hjärtat i utvecklingen – så ställer Volvo Cars om till eldrift

LÄS MER: Här är de fejkade ljuden som får Volvos bilar att låta

Elektriska bilar väntas öka kraftigt

Volvo har förnyat hela sitt modellprogram, ett arbete som startade 2014 när man lanserade den stora XC90-suven.

Ni har tidigare ökat försäljningen genom att bredda modellprogrammet. Hur ska ni öka i år?

– Nu fördjupar vi modellprogrammet med elektrifiering, med standardisering av mildhybrider och genom att öka kapaciteten av plug in-hybrider – alla modeller finns nu som plug in-variant. Och så börjar vi tillverka helt elektriska XC40 Recharge tredje kvartalet i år, säger Stefan Elfström.

Även syskonmärket Polestar börjar producera den helelektriska modellen 2 i år.

Under 2019 låg försäljningen av plug in-hybrider – alltså laddbara hybrider – kring 10 procent. I år har Volvo målet om att dubbla detta.

– Ja, vi siktar på att att plug in-hybriderna ska utgöra 20 procent av försäljningen i år. Vi ser att kunderna efterfrågar laddbara bilar och elbilar allt mer. Och externa bedömare tror att elbilar får det stora genombrottet i år och de kommande åren.

– Kundernas attityder kring laddbara bilar går åt det hållet att man vill ha elbil och laddbara bilar. Det handlar om en utbyggd infrastruktur för att ladda och kostnaden för tekniken som gått ned. Sedan finns det lite lokala variationer på respektive marknad.

Nya EU-regler

Från EU:s sida börjar också normen om ett utsläpp om 95 gram koldioxid per kilometer att börja gälla – vilket kräver hybridlösningar för att kunna nå.

Suvar som modeller är samtidigt rätt tunga, energikrävande fordon. Vad betyder det för förbrukning och koldioxidutsläpp?

– Vi ser att kunderna efterfrågar denna typ av fordon, det är den trend som varit. Och vi gör dessa modeller i form av bränslesnåla hybrider eller med nollutsläpp i form av helelektriska modeller. Men om efterfrågan svänger till andra karosstyper är vi redo. Vi tror att det kan bli mer strömlinjeformade bilar framöver.

Här upprepar Stefan Elfström vad utvecklingschefen Henrik Green också antytt:

– Det kan till exempel handla om lägre, mer strömlinjeformade suvar.

Volvo har gått ut med att man ska lansera en ny helt eldriven bil varje år i fem år – där XC40 Recharge var den första.

När det gäller Volvos ekonomiska resultat för 2019, som bestämmer om och vilken bonus de anställda kommer att få, så presenteras det 6 februari.

LÄS MER: Trots nya rekord – ingen bonus för de Volvoanställda

LÄS MER: Volvo delar ut 2,9 miljarder till ägarna

Fakta: Volvo Cars försäljning 2019 (jämfört med året innan) – samt ökning

Europa: 340 605 (317 838), 7,2 procent

Kina: 154 961 (130 593), 18,7 procent

USA: 108 234 (98 263), 10,1 procent

Andra marknader: 101 652 (95 559), 6,4 procent

Totalt: 705 452 (642 253), 9,8 procent

Källa: Volvo Cars

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.