Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Så här ska det se ut, Postnord TPL:s nya logistikcenter i Airport City Göteborg. När byggnaden är klar är också flygplatsstadens första logistikpark färdig.  Bild: Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder
Så här ska det se ut, Postnord TPL:s nya logistikcenter i Airport City Göteborg. När byggnaden är klar är också flygplatsstadens första logistikpark färdig. Bild: Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder

Nytt jättebygge vid Landvetter – Postnord ska bli hyresgäster

År 2020 ska en helt ny byggnad stå klar bredvid Landvetters flygplats. Det är Postnord som ska hyra in sig i ett sprillans nytt logistikcenter på 46 000 kvadratmeter, motsvarande cirka åtta fotbollsplaner.

Området intill Göteborg Landvetter Airport heter Airport city Göteborg och det är där den nya byggnaden ska uppföras. Den blir den tredje logistikbyggnaden i området och med den ska flygplatsstaden första logistikpark vara färdig.

År 2015 slog sig Swedavia – som totalt äger tio flygplatser i Sverige – ihop sig med bolaget Bockasjö, som specialiserat sig på logistikfastigheter. Tillsammans blev de Landvetter Logistic Center och hanterar logistikparken på ett markområde om cirka 170 000 kvadratmeter, väster om infarten till flygplatsen.

Parternas tredje projekt ihop

Det nya logistikcentret blir det tredje projekt som Postnord TPL (Postnords tredjepartslogistikverksamhet) gör med Landvetter Logistik Center.

– Landvetter Logistik Center var den aktör som kunde tillmötesgå våra önskemål när det gällde storlek av fastighet och när det gällde tidplan, säger Mårten Koshko, affärsutvecklingschef Postnord TPL, i ett pressmeddelande.

Den första etappen av den nya byggnaden ska vara inflyttningsklar den 1 juni 2020 och resterande del senare på hösten.

Den nya logistikparken är en del av Airport City Göteborg, flygplatsstaden med lager- och logistikverksamheter, kontor, hotell, handels- och arbetsplatser, som växer fram i direkt anslutning till Göteborg Landvetter Airport, skriver parterna i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Ska bygga gigantiskt "upplevelsecentrum" i Landvetter

LÄS MER: Första "spadtaget" för Landvetters nya hotell

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.