Oljepriset har fallit i coronavirusets spår. Arkivibild
Oljepriset har fallit i coronavirusets spår. Arkivibild Bild: Hasan Jamali/AP/TT

Nytt oljeavtal mellan Saudiarabien och Ryssland "nära"

ANNONS

Saudiarabien och Ryssland är "mycket nära" ett avtal om minskning av oljeproduktionen, uppger vd:n för den statliga ryska fonden RDIF i en intervju med CNBC. Kirill Dmitriev säger att "hela marknaden förstår hur viktigt det här avtalet är och det kommer att ge stabilitet". Ett möte mellan oljekartellen Opec och dess bundsförvanter var egentligen tänkt att äga rum i dag, måndag, men ska nu enligt CNBC i stället ske på torsdag senare i veckan.

Bakgrunden till oljeprisets fall är en konflikt mellan just Ryssland och Saudiarabien där förhandlingarna kring oljeproduktionen bröt samman. Det låga oljepriset fick USA:s president Donald Trump att så sent som i helgen hota med strafftullar på råolja om priserna fortsätter att vara låga vilket i sig är problematiskt för de amerikanska oljeproducenterna och amerikansk ekonomi.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS