Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nytt direktflyg från Landvetter – till vulkanön

Isländska Play drar igång direktflyg mellan Göteborg till Reykjavik till lågpris.
Ett stor del av resenärerna spås bli islänningar som längtar hem och vill hälsa på.

Fram till 2018 fanns det en annan operatör som flög mellan Landvetter och Reykjavik – och det var en populär linje för svenska turister, men framför allt för islänningar som ville flyga hem till ön mitt ute i Atlanten och hälsa på.

Nu drar nya lågprisbolaget Play igång en ny direktlinje mellan Landvetter och Reykjavik och börjar flyga två gånger i veckan från och med maj nästa år.

LÄS MER: Stena Line får konkurrens av flyglinje mellan Göteborg och Århus

LÄS MER: Weekendresor direkt till Alperna från Landvetter

-- Vi välkomnar vår nya kund och den utökade tillgängligheten till och från Sverige och Göteborg Landvetter Airport. Att ett nystartat flygbolag som Play ser möjligheter och väljer att etablera sig i Göteborg är verkligen glädjande och visar hur attraktiv regionen är, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande.

Rutter till Nordamerika under planering

Drygt 80 procent av de resande mellan Göteborg och Reykjavik är privatresenärer med en relativt stor andel som besöker släkt och vänner. Cirka 65 procent av resenärerna är svenskar och 35 procent islänningar.

Från och med nästa år planerar Play att skaffa nya flygplan till sin flotta och erbjuda billiga transatlantiska flygningar till Nordamerika från Skandinavien.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.