Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyhet för Saabs tekniske chef

För Saabs tekniske chef, Mats Fägerhag, som också sitter i företagets ledningsgrupp, var det en nyhet att Spyker Cars är den ende kvarvarande spekulanten.

– Om det är sant och stämmer så tycker jag att det är bra. Spyker Cars har ett väldigt bra upplägg och har visat en stor förståelse för Saabs affärsplan och värdet av Saabs varumärke, säger han till TT.

Så sent som för en vecka sedan träffade Mats Fägerhag representanter från Spyker Cars när de var på Saab i Trollhättan.

– Det var mycket positiva möten, säger han.

Enligt Mats Fägerhag ställer sig Spyker Cars bakom Saabs affärsplan som Koenigsegg Group var med och utformade. Den innebär bland annat en satsning på miljöteknik och mer exklusiva bilar. Dessutom ska i stort sett all tillverkning ske i Trollhättan.

– Affärsplanen kvarstår. De har samma inställning till vad vi ska satsa på i framtiden och vad varumärket ska stå för. Det handlar endast om små justeringar, säger Mats Fägerhag.

Spyker Cars har heller inte velat göra några ändringar i låneansökan till EIB, enligt Mats Fägerhag.

Med tanke på att Spyker Cars liksom Koenigsegg Group är ett förlusttyngt litet sportbilsföretag är frågan om inte historien riskerar att upprepas.

– Nej, jag är inte rädd för det utan ser det här mer som en fortsättning på det som tyvärr inte blev av. Spyker Cars har stora branschkunskaper och jag upplever att de har både en större erfarenhet och en större stabilitet än Koenigsegg Group.

TT: Har de en finansiell styrka?

– Eftersom det inte är Saab som säljer sig självt så ska jag inte uttala mig om det, säger Mats Fägerhag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.