Det krisande flygbolaget SAS har ordnat en ny kreditmekanism i Norge. Arkivbild.
Det krisande flygbolaget SAS har ordnat en ny kreditmekanism i Norge. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Nya norska krediter till SAS

ANNONS

Det krisande flygbolaget SAS har ordnat en ny kreditmekanism som löper på tre år och som är helt garanterad av norska Garantiinstiuttet for Eksportkreditt (GIEK).

Enligt ett pressmeddelande från SAS rör krediten 1,5 miljarder norska kronor ( 1,45 miljarder svenska kronor) för att säkra verksamheten i Norge under coronapandemin.

SAS har förutom GIEK arbetat med fyra banker – Danske Bank, Nordea, SEB och Swedbank – för att fastslå krediter och villkor för garantierna.

"Vi är glada över att vi har kunnat teckna denna kreditfacilitet med stöd av den norska staten. Faciliteten ökar vårt finansiella handlingsutrymme under en tid då det råder fortsatt osäkerhet om när efterfrågan normaliseras", säger flygbolagets finansdirektör Magnus Örnberg enligt pressmeddelandet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS