Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nya Metroägaren jagas av kronofogden

Tidningen Metros nya ägare Christen Ager-Hanssen har skulder på drygt 17 miljoner kronor hos Kronofogden, skriver SvD. Två av dessa ska vara från 2003 och en från 2004 och avser obetalda skatter.

- Vi har sökt honom sedan december. Det känns frustrerande att han håller sig undan när han har en så stor skuld, säger Katja Pernehagen, kronoinspektör på Kronofogdemyndighetens specialverkställighet till Svenska Dagbladet.

Det är uppgifterna om Ager-Hanssens inträde i mediebranschen, via investmentbolaget Custos som äger Metro och Realtid, som fått Kronofogden att agera med ny kraft.

I helgen meddelade förre Metroägaren Mats Qviberg att han sålde sina aktier i Custos till Christen Ager-Hanssen för en krona. I en intervju med DN sade sedan Ager-Hanssen att han vill sälja tidningen, något som intresserar Kronofogden.

Katja Pernehagen säger till SvD att när man hittar egendom som kan kopplas till en skuldsatt person kan egendomen utmätas.

- Allt vi säljer sker via exekutiv auktion. Sedan kan vi använda riktade anbud och ta hjälp av experter för att sälja olika typer av egendom, säger hon.

Detta skulle i teorin kunna innebära att Metro och Realtid kan säljas på exekutiv auktion om det visar sig att innehavet i Custos kan kopplas till Christen Ager-Hanssen.