Bostadssajten HomeQ och Fastighetsägarna satsar på Västsverige.
Bostadssajten HomeQ och Fastighetsägarna satsar på Västsverige. Bild: Måns Langhjelm

Nya bostadssajten växer i Västsverige – här är orterna det satsas på

Efter genombrottet med ny bostadssajt för hyreslägenheter i Göteborg vidgar branschorganisationen Fastighetsägarna och HomeQ sitt samarbete i Västsverige. Här är orterna man satsar på.

ANNONS
|

I början av januari kunde GP berätta att en ny bostadssajt för hyreslägenheter var på gång att lanseras i Göteborg. Satsningen var ett samarbete mellan Fastighetsägarna och sajten HomeQ och hade sin grund i att branschorganisationen lämnat kommunala marknadsplatsen Boplats Göteborg.

Responsen i bostadskrisens Göteborg blev enorm.

"Vi togs på sängen"

Under knappt en och en halv månad har upp mot 50 000 personer i Göteborgsområdet registrerat sig som användare på sajten.

– Vi anade att intresset var stort – men jag skulle ljuga om jag sa att vi trodde att det skulle vara så här stort. Det kom nästan som en chock – vi blev tagna på sängen av det stora intresset, säger säger Hedi Kurda vd och grundare av HomeQ, och fortsätter:

ANNONS

– Dessbättre hade vi teknisk kapacitet för att klara den stora och växande tillströmningen – men vi har fått fördubbla personalen vid vår kundsupport, säger han.

Satsning på Västsverige

Nu utökas samarbetet mellan parterna till fler Västsvenska orter.

Inom kort kommer Fastighetsägarna att kalla sina medlemmar i Skövde, Uddevalla, Jönköping, Borås och Halmstad för att väcka intresse för satsningen.

– Det här är tillväxtorter med högskoleutbildning och en rejält varierad arbetsmarknad, säger Rikard Ljunggren, näringspolitiskt ansvarig vid Fastighetsägarna i Göteborg, och fortsätter:

– Orterna  har stark inflyttning – och därmed växande behov av hyreslägenheter. Eftersom den här typen av marknadsplats saknas tror vi att det finns stor potential. Tillsammans med HomeQ ligger vi i startgroparna för satsningen och målet är att vi är igång med de västsvenska orterna före sommaren, säger han.

Stena och Wallenstam

I Göteborg har flera tunga fastighetsägare anslutit sig till samarbetet. Balder var med tidigt men nu är även Wallenstam och Stena fastigheter med och erbjuder hyreslägenheter på sajten.

– I dag har vi runt 20 fastighetsägare knutna till oss i Göteborg och jag skulle tro att vi har dubblat den siffran innan året är slut. Men det är inte antalet bolag i sig som är det intressanta – det är antalet anslutna hyreslägenheter. Målet är att vi i Göteborgsområdet årligen ska kunna erbjuda runt 4 000 privata hyreslägenheter, säger Hedi Kurda.

ANNONS

LÄS MER: Premiär för ny bostadssajt i Göteborg

LÄS MER: Så funkar nya bostadssajten i Göteborg

LÄS MER: Flera privata hyresvärdar överväger ny bostadssajt

ANNONS