Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ny direktlinje till Sarajevo från Landvetter

I sommar drar Wizz Air igång en ny direktlinje från Göteborg Landvetter Airport till huvudstaden i Bosnien och Hercegovina.

Det är det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air som ser nya möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet.

Från slutet av maj kommer det för första gången att vara möjligt att flyga direkt mellan Göteborg och Sarajevo två gånger i veckan.

LÄS MER: Flygresandet föll tillbaka 40 år i fjol

LÄS MER: Flygjättens nya satsning på Göteborg skjuts upp

Och flygbolaget kommer att vara ensamma om att trafikera sträckan Göteborg Landvetter Airport – Sarajevo International Airport.

Samtidigt finns det en stor andel invånare med rötter i Balkanregionen och Bosnien i Västsverige. Och Sarajevo är också en populär turistdestination året om.

För närvarande avråder UD från icke nödvändiga resor till Bosnien Hercegovina fram till den 15 april 2021, på grund av det nya coronaviruset.

Smittspridning av covid19 ligger fortsatt på en hög nivå i Bosnien och Hercegovina. Svenska medborgare kan resa in i Bosnien och Hercegeovina mot uppvisande av intyg om att de testat negativt för covid-19. Testresultaten får inte vara äldre än 48 timmar.

Låg trafik på Landvetter

För närvarande är flygtrafiken på Landvetter nere på mycket låga nivåer. Enligt Swedavias färska statistik för januari minskade flygresandet med 89 procent till 47 000 resenärer. Utrikesresandet minskade under denna period med 89 procent medan inrikesresandet minskade med 90 procent

– Januari är den elfte månaden i rad med en kraftigt negativ påverkan av pandemin på flygresandet, som fortfarande är på historiskt låga nivåer. Smittspridningen och reserestriktioner har återigen ökat både i Sverige och vår omvärld, vilket medför en ny nedåtgående trend för flygresandet i början av året, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef, i ett pressuttalande.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.