Ny direktlinje mellan Göteborg och Visby

Från och med den 3 juli blir det möjligt att flyga direkt från Göteborg till Visby. Det är flygbolaget Air Leap som då börjar trafikera linjen.

ANNONS
|

Resebranschen och flygindustrin har varit några av dem som drabbats hårdast under corona-krisen. De flesta stora flygbolag stängde ner i princip all trafik – och till exempel SAS tappade 95 procent av all trafik under maj månad.

Sedan mitten av juni är det dock åter tillåtet med inrikes resor, efter ett besked från regeringen den 4 juni.

Nu öppnar en ny flyglinje, direkt från Göteborg till Visby.

LÄS MER:Efter totalstoppet – flera flyglinjer öppnas igen

LÄS MER:Swedavia har tappat 98 procent i krisen

Rekommenderar munskydd

Från och med den 3 juli börjar linjen trafikeras av bolaget Air Leap, med ett mindre flygplan med plats för 33 passagerare.

– Den har trafikerats förut, till och med året runt. Sedan försvann den när coronan kom. Men vi ser en stor efterfrågan, både från marknaden i Göteborg och på Gotland om att kunna flyga direkt mellan de här destinationerna, säger Jon Melkersson, vd på Air Leap.

ANNONS

Hur ser ni på smittspridningsläget, är det något ni tagit höjd för?

– Vi följer EASA:s rekommendationer, alltså EU:s flygsäkerhetsmyndighet. Där är vi precis som andra flygbolag egentligen, som SAS eller Norwegian.

Kommer det att märkas ombord på något sätt?

– Vi har en stark rekommendation om att använda munskydd ombord. De passagerare som inte har det med sig kommer också att erbjudas det till självkostnadspris vid påstigningen.

Till augusti planerar också Air Leap att utöka kapaciteten på linjen.

LÄS MER:SAS gör mångmiljardförlust efter corona

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS