Premiär. Marknadschefen Johan Saxne och vd:n Kenneth Litland är spända inför öppnandet av Bauhaus nya byggvaruhus i Sisjön.
Premiär. Marknadschefen Johan Saxne och vd:n Kenneth Litland är spända inför öppnandet av Bauhaus nya byggvaruhus i Sisjön.

Ny byggjätte i Sisjön

Bauhaus väntade och krigade i 18 år för att få rätt läge i handelsområdet i Sisjön. I dag slår man upp portarna till ett av landets största byggvaruhus med 250 nyanställda.

ANNONS
|

- Vi har skyhöga förväntningar på det nya varuhuset i Sisjön, och tror att det kommer att omsätta flera hundra miljoner kronor, säger vd:n Kenneth Litland.

I närmare 18 år strävade Bauhaus för att få bygga varuhus just i Sisjön, förhandlade med fastighetsägare och krigade med Hornbach som också velat bygga varuhus på exakt samma ställe.

Och enligt HUI Research är just Sisjön Västra Götalands mest framgångrika handelsplats.

- Med tillfartslederna och läget har vi aldrig tvekat om att det är just här vi vill vara. Det är ett av de bästa lägena och hetaste tillväxtområdena i hela landet, säger Kenneth Litland.

ANNONS

Eftersom handel attraherar handel är han väldigt nöjd med att ligga ett stenkast från varuhus som Elgiganten, Coop, Willys och XXL.

Fast under fredagsmorgonen befarar man att det kan bli lite stökigt på parkeringen. Polisen är förvarnad, man har egna trafikvakter och hoppas att kommunstyrelsen ordförande Anne-Sofie Hermansson (S) kan ta sig fram till invigningen i tid.

Byggvaruhuset som blir ett av de största i landet är på 17000 kvadratmeter.

- Öppningen här i Sisjön är en del av vår kraftiga satsning på den svenska marknaden. Nyligen har vi berättat att vi kommer att anställa 1100 nya medarbetare över hela landet, vara 250 här, säger marknadschefen Johan Saxne.

- Det som blir helt nytt här är att vi erbjuder montageservice och en modern drive-in-anläggning, säger Kenneth Litland.

Och så har man också startat Printshop, den första i Sverige för Bauhaus, där allmänheten kan få kopiera sina favoritbilder i mobilen eller kameran på canvasdukar.

Under fjolåret ökade järn, färg och byggsektorn i handeln med över 11 procent, enligt HUI. Tillsammans med möbler är det de branscher som går allra bäst inom svensk handel just nu.

- Bauhaus går väldigt bra, bättre än största konkurrenten och vi hade en tillväxt på över 15 procent i fjol. Men några siffror går jag inte in på av konkurrensskäl, säger Kenneth Litland.

ANNONS

Totalt har nu Bauhaus 18 byggvaruhus i Sverige.

Fakta: Handelsområden i Västra Götaland

  1. Sisjön, 2,3 miljarder kronor i omsättning
  2. Backaplan, 2 miljarder kronor
  3. Kållered, 1,9 miljarder kronor
  4. Knalleland, 1,9 miljarder kronor
  5. Svinesund, 1,7 miljarder kronor

Källa: HUI Research

ANNONS