Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Michael Nordberg, VD för svenska bil.

Nu kommer Saabs kunder tillbaka

Saabkunderna verkar tro på företagets framtid igen. Uppgifterna om nya kinesiska ägare lockade många nyfikna till Svenska Bil i Sisjön.

Det har varit ett bra dygn för Michael Nordberg, vd för Svenska Bil Göteborg.

- Alla anställda här blev jätteglada över de nya beskeden kring Saab, säger han.

Och det var inte bara de anställda som gladdes. Under fredagen kom det också många Saabintresserade till bilhallen i Sisjön. Andra ringde för att diskutera tänkbara bilköp.

- Vi har tidigare haft kunder som varit intresserade av en 9-5:a och velat beställa, men det har varit svårt när vi inte kunnat ge några besked. Nu kan vi förhoppningsvis det snart, säger Michael Nordberg.

Eftersom Saab är det enda märke Svenska Bil Göteborg säljer är företaget extremt beroende av att Saab snart producerar bilar igen.

Men ännu är mycket oklart kring Saabs framtid.

Under fredagen offentliggjordes en avsiktsförklaring, där kinesiska Pang Da och Youngman vill köpa samtliga aktier i bilföretaget från Victor Muller hans och Swedish Automobile.

Nu ska affären slutförhandlas, senast den 15 november. Därefter ska den godkännas av en rad intressenter i olika hörn av världen: Riksgälden i Sverige, Europeiska investeringsbanken (EIB), kinesiska myndigheten NDRC och amerikanska General Motors.

Det första stora frågetecknet väntar redan på måndag. Då hålls borgenärssammanträde, där Saabs fordringsägare ska få se en affärsplan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.