Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lisebergs nuvarande vd har en lön på 120.000 kronor i månaden. Efterträdarens lön kan komma att höjas ytterligare på grund av den hårda konkurrensen i branschen.  Bild: Liseberg
Lisebergs nuvarande vd har en lön på 120.000 kronor i månaden. Efterträdarens lön kan komma att höjas ytterligare på grund av den hårda konkurrensen i branschen. Bild: Liseberg

Nu kan du söka jobbet som Lisebergs nya vd

I våras stod det klart att Andreas Andersen lämnar posten som Lisebergs vd. Nu söker nöjesparken efter hans efterträdare.
– Jobbannonsen är lite annorlunda jämfört med andra som staden brukar gå ut med, säger Christer Holmgren (M), styrelseordförande Liseberg.

Andreas Andersen tillträdde som vd på Liseberg 2011. Under hans tid har bland annat ett nytt kaninland och berg- och dalbanorna Helix och Valkyria blivit till. I våras kom dock beskedet att Andersen lämnar Liseberg.

– Det är flera orsaker. Dels har jag varit här i åtta-nio år, dels bor min familj i Köpenhamn och dels fick jag en chans att komma hem med ett nytt jobb på Tivoli. Alla de sakerna tillsammans ledde fram till mitt beslut, sa han till GP då.

LÄS MER: Lisebergs vd lämnar – flyttar hem till Danmark

Balans är nyckelordet

Nordens största nöjespark behöver alltså en ny vd. I jobbannonsen står det att "balans" är nyckelordet för den nya ledaren. Det gäller nämligen att kunna balansera parkens utvecklingsarbete samtidigt som traditionerna bevaras.

– Liseberg är en park som är göteborgarnas. Vi är måna om att det ska vara tillgängligt och att det ska finnas något för alla. Som vd är det viktigt att vara humanist och ha en känsla för vad göteborgarna vill, säger Christer Holmgren (M), parkens styrelseordförande.

Samtidigt är branschen konkurrensutsatt och det är viktigt att kunna tänka i nya banor.

– Det kommer bli tufft för efterträdaren att vara lika innovativ som Andreas har varit, säger Holmgren.

Andreas Andersen själv menar att det viktigaste i jobbet som vd är människorna.

– Det är inte ett okomplicerat jobb. Det viktigaste är att man ska gilla att jobba med människor. Liseberg är en serviceverksamhet och det betyder att det är viktigt att gilla gästerna och sina kollegor, säger han.

Vill ha öppet året runt

Liseberg ska bland annat bygga en vattenpark och ett upplevelsehotell. Parken strävar också efter att kunna ha öppet året runt.

– Jubileumsprojektet är det stora projektet som är på gång just nu. Det här ska den nya vd:n fånga upp. Samtidigt ska parken vara attraktiv för många. Det ena får inte förta det andra, säger Christer Holmgren.

Det är också viktigt för parken att fortsätta vara ett känt och populärt besöksmål i Sverige.

– Det finns många som inte säger att de åker till Göteborg utan att de åker till Liseberg. Det vill vi ju värna om.

Personen som anställs behöver även ha erfarenhet från liknande verksamheter. Tjänsten går att söka fram till 12 augusti och därefter ska en mindre grupp plockas ut för intervju.

– Jag tror det blir rätt många sökande. Hur lång tid rekryteringen tar är svårt att uttala sig om. Mina förhoppningar är att det är klart innan året är slut.

Andreas Andersen har en lön på 120 000 kronor i månaden på Liseberg. Efterträdarens lön kan däremot komma att höjas ytterligare eftersom konkurrensen i branschen är hård.

– Enligt de signaler jag har fått kan vi behöva gå upp i lön om vi ska få en ny, lika kvalificerad vd, säger Christer Holmgren.

Andersen kommer att jobba kvar som vd fram till september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.