Nu blir frukostmackan dyrare: ”Känns mindre bra”

De höga elpriserna slår nu även mot svenskarnas frukostmacka. Bagerijätten Pågen höjer nu priserna på alla sina bröd, för att kompensera för de ökande elräkningarna.
– Det känns mindre bra, säger Berith Apelgren på Pågen till Aftonbladet.

ANNONS

Konsumenter av brödklassiker som Hönökakan, Jättefranskan och Lingongrova drabbas av prishöjningen.

Enligt Pågens informations- och hållbarhetschef Berith Apelgren får konsumenterna räkna med att frukostlimpan blir några kronor dyrare.

– Det är våra kunder, livsmedelskedjorna, som sätter priserna i butik. Men vi tror att det kommer bli 1-2 kronor dyrare per bröd, säger hon till Aftonbladet.

LÄS MER:Prischock på elen – så här kan du agera

Att de stigande elpriserna nu även ger avtryck på svenskarnas frukostbord tror hon kan bli en ögonöppnare för många.

– Det man kanske inte har tänkt på innan är att 50 procent av all svensk mat produceras i Skåne. Nu visar det sig att det här inte bara handlar om dyrare elräkningar i södra Sverige utan nu blir matpriserna dyrare i hela Sverige, säger Berith Apelgren till tidningen.

ANNONS

Om elpriserna återgår till mer normala nivåer tror dock Berith Apelgren att även frukostmackan åter kan gå ner i pris.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS