Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nu öppnar ännu ett flygbolag direktlinje till Polen

Göteborgsresenärernas Polen-sug verkar vara omättligt. Åtminstone väljer nu även Norwegian att utöka sitt resande dit och börjar nu också flyga direkt från Landvetter till Gdansk.

För mindre än två veckor sedan kunde GP rapportera om en rad nya direktlinjer från Landvetter, varav två till Polen. Det är Ryanair som börjat flyga Katowice och Gdansk, och nu står det alltså klart att även Norwegian kommer att trafikera den senare sträckan, detta med start i april nästa år. Därmed är det totalt tre flygbolag som flyger direkt mellan Göteborg och den medeltida Hansastaden.

LÄS MER: Fyra nya direktlinjer från Landvetter

Ska besöka familj eller turista

Samtidigt som inrikesflyget stadigt backar från Landvetter ökar utrikes. I oktober gick siffran upp med två procent jämfört med samma månad i fjol. Tittar man på flygtrafiken från Landvetter till Polen har den fördubblats under de senaste två åren. På linjen mellan Göteborg och Gdansk är 60 procent polska resenärer som i första hand ska besöka familj och vänner eller turista på resmålet, enligt Swedavia.

– Intresset för Östeuropa växer, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport, i ett pressmeddelande.

– Polen är nu vår åttonde största utrikesmarknad för utresande passagerare.

LÄS MER: Larm om kaos i säkerhetskontrollen på Landvetter

14 nya linjer från Landvetter i år

Norwegian aviserade under måndagen ytterligare 15 nya direktflyg från Skandinavien, varav de flesta i Östeuropa. Från Köpenhamns flygplats kommer det bland annat bli två nya direkt till Polen: till Szczecin – eller Stettin som det också heter på svenska – och Poznan.

Totalt har 14 nya linjer öppnat från Landvetter 2019 och fem nya linjer annonserats de senaste månaderna. Bland annat har Lauda Air börjat flyga till Wien och Ryanair till Budapest och tidigare nämnda Gdansk och Katowice. BRA kommer börja flyga till Berlin, Eurowings till Hamburg och under vintersäsongen ska Norwegian flyga direkt till Turin och Grenoble.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.