Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nu åker Nettoskylten ner – alla butiker blir Coop

Alla Nettos butiker är på väg att försvinna från Göteborg och resten av landet. Runtom i stan är man i full gång med att omvandla de gamla Nettobutikerna till Coop.
– Till hösten kommer Netto inte längre att finnas kvar i Sverige, har Tarik Belqaid, pressekreterare på Coop, tidigare sagt till GP.

Det var i maj förra året som det stod klart att Coop hade köpt samtliga 163 av Nettos svenska matbutiker. Redan samma höst började man bygga om butikerna, och på flera ställen runtom i Sverige syns nu gröna Coop-skyltar ovanför ingångar till livsmedelsaffärer där Nettos gulsvarta har suttit tidigare.

Omvandlingen är i full gång

Först i raden var två butiker i Malmö och en i Falkenberg som byggdes om och blev Coop-butiker i september förra året. Nu har också omvandlingen av flera Nettobutiker i Göteborgsområdet dragit igång.

Ett exempel är Nettobutiken på Odinsgatan, som fått nytt utseende och layout och under fredagseftermiddagen öppnade under Coops flagg.

">
Porträttbild av Tarik Belqaid, presstalesperson på Coop.
Tarik Belqaid, presstalesperson på Coop, har tidigare uppgett för GP att Netto kommer att vara helt borta från Sverige till hösten. Bild: Coop

LÄS MER: Flygplanslastaren, kocken och musikern såg sina yrken försvinna i Coronapandemin

Coop: ”Vi stänger och öppnar butiker hela tiden”

Om någon eller några butiker i Göteborg kommer att försvinna i samband med omvandlingen är oklart.

– Målet med köpet är att öka våra marknadsandelar, då vill man så klart ha kvar alla butikerna. Men sedan är det också så att ett butiksbestånd alltid förändras, vi stänger och öppnar butiker hela tiden. Därför är det svårt att lova något över tid, sa Tarik Belqaid, presstalesperson på Coop, till GP tidigare i år.

LÄS MER: Lidl öppnar på Frölunda Torg – 300 meter ifrån sin egen butik

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.