Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Högre vinst för Norwegian. Arkivbild.

Norwegian lyfter på Oslobörsen

Norska flygjätten Norwegian stiger kraftigt på Oslobörsen efter morgonens rapport. Aktien är upp drygt sju procent efter ett resultat över förväntan.

Norwegian redovisar ett resultat före skatt på 369,6 miljoner norska kronor, betydligt bättre än analytikerna förväntat sig och kraftigt bättre än samma period föregående år då bolaget redovisade närapå en miljardförlust.

Under andra kvartalet flög nästan 10 miljoner passagerare med bolaget, en ökning med 16 procent jämfört med samma period föregående år.

Nettoomsättningen för det andra kvartalet blev 10 228 miljoner norska kronor, jämfört med 7 775 miljoner samma period i fjol.

Norwegian har de senaste omgärdats av uppköpsrykten från bland annat British Airways ägare IAG. I samband med dagens presskonferens bekräftade vd Bjørn Kjos återigen intresset:

- Jag tar det som ett tecken på att vi är på rätt väg. Vi skulle inte vara intressanta för andra bolag om vi inte var på rätt väg och vår strategi inte var riktig, säger han.

Samtidigt meddelar bolaget att man öppnar en långdistansbas i Köpenhamn där ett 80-tal piloter kommer att stationeras. Bolaget har varit djupt kritiskt mot den svenska flygskatten och väljer nu att förlägga basen i Danmark.

"Med tanke på hur stor vår långdistansverksamhet är i Skandinavien i dag är det ett naturligt steg att etablera en långdistansbas i Köpenhamn. Köpenhamnsbasen kommer att förenkla och stärka vår verksamhet samt skapa lokala arbetsplatser", säger Helga Bollman Leknes, HR-direktör på Norwegian, i ett pressmeddelande.