Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Norge försöker nu komma åt utländska spelbolag som kringgår förbudet att driva verksamhet i landet utan licens. Norska banker förbjuds föra över pengar till sex spelbolag på Malta. Arkivbild

Norge stoppar pengar till spelbolag på Malta

Norska banker förbjuds att föra över pengar till sex spelbolag registrerade på Malta. De anklagas för att ha bedrivit olaglig verksamhet i Norge, rapporterar tidningen Dagens Næringsliv.

Stoppet gäller alla utländska spelbolag, men Norska Lotteri- og stiftelsestilsynet, den myndighet som kontrollerar spelmarknaden, har särskilt skickat ut varningar till sex bolag på Malta. Bland dem finns Betsson och Kindred Group, som också har licens för den svenska spelmarknaden.

Norge har betydligt hårdare regler för spelmarknaden än Sverige. Bara två spelbolag har licens att driva verksamhet i Norge: Norsk Tipping och Norsk Rikstoto.

Tillsynsmyndigheten hävdar att utländska spelbolag kringgår förbudet och låter spelare i Norge satsa via bolag som inte är registrerade som spelbolag. Därför skärps nu reglerna och norska banker tvingas att blockera transaktioner till spelbolagen även via andra kanaler.