Norges regering förlänger lånegarantierna till flygbolagen till tre år, men har kvar taket på stödet till Norwegian, med koncernchef Jacob Schram. Arkivbild
Norges regering förlänger lånegarantierna till flygbolagen till tre år, men har kvar taket på stödet till Norwegian, med koncernchef Jacob Schram. Arkivbild Bild: Fredrik Hagen NTB/TT

Norge förlänger coronastöd till flyget

ANNONS

Norges regering planerar att förlänga de statliga lånegarantierna till flygbolag till tre år, enligt uppgifter från landets transport- respektive näringsdepartement.

För närvarande gäller lånegarantierna i två år.

Det krisdrabbade Norwegian Air, som varnat för att kassan är på väg att ta slut i början av 2021 och även har ansökt om konkursskydd för två irländska dotterbolag, har tidigare fått lånegarantier värda tre miljarder norska kronor under coronakrisen. Detta tak för stöd till Norwegian har inte ändrats i och med beslutet om förlängda lånegarantier som nu har fattats.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS