Nu höjer Nordea boräntorna. Arkivbild.
Nu höjer Nordea boräntorna. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nordea höjer boräntorna

Nu höjer storbanken Nordea sina boräntor, liksom räntorna på vissa inlåningskonton. Enligt Nordea beror höjningen på att marknadsräntorna har stigit, och att banken därmed får ökade upplåningskostnader.

ANNONS
|

För bolån med bunden löptid på två år höjs räntan med 0,15 procentenheter till 1,9 procent, för bolån med tre och fyra års bunden ränta blir höjningen 0,2 procentenheter till 1,93 respektive 2,04 procent.

Räntorna på bolån med bunden ränta på fem och åtta år höjs med 0,25 procentenheter. Räntan blir då för lån med fem års bindningstid 2,14 procent, och för lån med åtta års bindningstid 2,74 procent.

Nordeas bolån med räntan bunden på tre månader respektive ett år berörs inte av höjningen, där är räntan 2,39 procent respektive 1,75 procent.

Räntorna på inlåningskonton med fast ränt höjs också, med mellan 0,15 och 0,35 procentenheter.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS