Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nobel Biocare svarar

Här är frågorna som GP via mejl har ställt till ledningen för Nobel Biocare:
Kan ni beskriva hur personalavgångarna sedan 2001 har påverkat företaget?
Hur kommer det sig att så många har slutat?
Nobel Biocare är ett dynamiskt och snabbt växande företag som är i ständig förändring. Vi har utökat markant de senaste åren. Personalomsättningen är på en normal nivå för Sverige. Vi har ökat antalet anställda i Göteborg från 181 till cirka 200 och ska vi räkna med fabrikerna i Karlskoga och Stockholm har vi ökat personalen från 385 till 450 sammanlagt i Sverige. Nobel Biocare är konstant överösta med jobbansökningar.
På vilket sätt har personalavgångarna inneburit kompetensförlust?
Nobel Biocare har fått och ökat kompetensen bland våra anställda genom utmanande projekt där syftet är tydligt. Det här har varit ett tydligt bidrag till vår framgång. Kön, ålder och ursprung är aldrig en faktor för oss, i stället fokuserar vi på kompetens, personlighet och passion.
Heliane Canepas ledarskap har kritiserats, känner hon till det?
Nobel Biocare handlar mycket om team-anda. Hennes sätt att leda är uppfriskande , direkt och okomplicerat och "min dörr är alltid öppen för alla anställda". detta är uppskattat av de anställda. Helianes motto: "Jag möter alla nya anställda som en del av rekryteringsprocessen för att försäkra mig om att vår vision och företagskultur stämmer överens med dem".
Vad anser hon om kritiken?
Uppenbarligen har varje ledarskap och ledarstil sina förespråkare och sina kritiker.
Hur handskas hon med det?
Öppna-dörren-principen och tillgänglighet för alla anställda. Heliane säger: Jag leder med tydliga mål och syften.
Hur reagerade hon på svensk företagskultur, ledarskap och arbetsmarknad när hon blev Nobel Biocares vd?
Heliane Canepa: Jag blev förälskad i Nobel Biocare för den fantastiska blandningen av produkter, marknadspotential och de anställdas kompetens. Hur mycket av Nobel Biocares tillväxt sedan 2001 skulle Heliane Canepa säga beror på ett mer effektivt sätt att leda de anställda?
Ser hon någon skillnad mellan svenskt och schweiziskt sätt att leda företag?
Heliane Canepa: Nobel Biocare är ett av företagen i det här landet som är redo för en världsomfattande konkurrens. Arbetet med att öppna världsmarknaden för Nobel Biocare och förvandla detta svenska bolag till en global spelare hade påbörjats redan innan jag kom. I dag spelar det ingen roll i vilket land inom organisationen du arbetar. Alla anställda delar samma vision. Och framgång är den bästa motivationen överallt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.