NK:s vd får gå

Bo Wikare, vd för Nordiska Kompaniet väljer att lämna bolaget. Ägaren till NK:s fastigheter och varumärke vill ha en vd med bredare retailkompetens.

ANNONS

Under måndagen blev det klart att NK:s nuvarande vd Bo Wikare får lämna sin post som vd för varuhuskedjan, skriver branschtidningarna Habit och Fastighetsvärlden.

Det meddelade fastighetsägaren Hufvudstaden i ett pressmeddelande.

Hufvudstaden AB äger såväl AB Nordiska Kompaniet, som i sin tur äger NK fastigheterna och varumärket.

Ägaren vill ha annan kompetens

Enligt Hufvudstadens styrelse och vd Anders Nygren, ser ägaren ett behov av att få in en vd med bredare retailkompetens för att möta den snabba omställningen i detaljhandeln.

Bolaget uppger att Bo Wikare har erbjudits en annan tjänst inom koncernen men har valt att tacka nej till erbjudandet.

ANNONS

Till Dagens Industri uppger Anders Nygren att bolaget nått en ”överenskommelse” med Wikare, där ett avgångsvederlag ingår. Det innebär i regel att anställningen avslutas på arbetsgivarens initiativ.

En rekryteringsprocess av en ny vd har startat omgående, och Bo Wikare som också är medlem av koncernledningen i Hufvudstaden lämnar bolaget den sista augusti 2024.

LÄS MER:Svimning i kön till öppningen av Caia Cosmetics i Göteborg

LÄS MER:Planen för NK-huset får grönt ljus

LÄS MER:Så blir nya NK-huset i Göteborg

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS