Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det har sedan december rapporterats att elektronikjätten Apple vill ge sig in i bilindustrin med en elbil med sikte på produktionsstart 2024. Arkivbild.
Det har sedan december rapporterats att elektronikjätten Apple vill ge sig in i bilindustrin med en elbil med sikte på produktionsstart 2024. Arkivbild. Bild: Mark Lennihan AP/TT

Nissan: Inga samtal om Apple-samarbete

Den japanska biltillverkaren Nissan Motor samtalar inte med Apple om ett samarbete kring den amerikanska elektronikjättens plan på att ta fram en ny elbil, enligt en talesperson för Nissan.

– Vi för inga samtal med Apple. Men Nissan är alltid öppet att utvärdera samarbeten och partnerskap för att snabba på bilindustrins omställning, säger talespersonen.

Nissan-aktien föll på en i övrigt positiv Tokyobörs efter beskedet.

Enligt tidningen Financial Times har det förekommit kontakter mellan bolagen kring projektet, som slutat med att Nissan dragit sig ur då biljätten inte ville reduceras till att bli en monteringsfirma av Apple-bilarna.

Sydkoreanska Hyundai ska också ha inlett samtal med Apple om samarbete kring Apple-bilarna, men dragit sig ur då man inte ville ta på sig rollen som kontraktstillverkare.