Snart ska det populära onlinespelet Wordle flyttas till den amerikanska tidningen New York Times sajt.
Snart ska det populära onlinespelet Wordle flyttas till den amerikanska tidningen New York Times sajt. Bild: Mark Lennihan

New York Times köper populära gratisspelet

På bara månader har antalet spelare exploderat. Nu får gratisspelet Wordle nya ägare i den amerikanska tidningen NY Times, som lovar att spelet ska fortsätta vara kostnadsfritt – åtminstone till en början.

ANNONS
|

Wordle släpptes så sent som i oktober 2021 men har redan miljontals spelare varje dag. Spelet är gratis och det kommer det att fortsätta vara, åtminstone till en början, trots att det nu fått en ny ägare. Exakt vad köpesumman landat på vill inte nya ägaren avslöja men skriver själva att det handlar om en ”low seven figure-sum”, det vill säga mer än en miljon dollar.

LÄS MER:Budkrig om fabriksny Saab från 1980 – stod i lada

LÄS MER:Ica sparkade anställd – nu får han miljonskadestånd

Spelskaparen överväldigad av dess framgång

Wordle går ut på att så få försök som möjligt identifiera att engelskt ord på fem bokstäver. Det skapades av mjukvaruingenjören Josh Wardle som på Twitter skriver skrivit att spelets explosionsartade utveckling varit lite överväldigande för honom själv.

ANNONS

– Jag är trots all bara en person och det är viktigt för mig att Wordle fortsätter att vara en bra upplevelse för alla samtidigt som det växer, skriver Wardle.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS