Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
NA-KD:s grundare Jarno Vanhatapio. Bild: Stefan Berg

NA-KD värvar chef från Volvo– ska leda hållbarhetsarbete

E-handelsraketen NAKD har rekryterat Volvo:s tidigare CSR-chef Anna Winde som bolagets nya hållbarhetschef, rapporterar Breakit.

Göteborgsbolaget NA-KD har under de senaste åren slagit igenom globalt genom att sälja mode online. E-handelsplatsen har växt snabbt och har bland annat gjort sig känd genom att samarbeta med omkring 1 000 influencers.

Nu fortsätter bolaget sin satsning på hållbarhet och cirkulärt mode. I ett pressmeddelande meddelar modebolaget att Anna Winde har rekryterats till posten som CSR director.

LÄS MER: Rapport: Modehandeln går tuff framtid till mötes

Winde har tidigare arbetat i 13 år inom Volvo-koncernen, senast som en av bolagets directors of corporate responsibility. Hennes nya uppdrag blir att leda och utveckla Na-KD:s globala hållbarhetsarbete.

”NA-KD har sedan start stakat ut sin egen väg i den globala modeindustrin. Jag är supertaggad att bli en del av bolaget och att få leda bolagets hållbarhets- och CSR-arbete, i linje med företagets starka värderingar. Jag är övertygad om att så pass ungt och snabbrörligt bolag som NA-KD kan göra skillnad på riktigt i en bransch som är under förändring.”, säger Anna Winde i pressmeddelandet, enligt Breakit.

”Vill nå en klimatpositiv produktion”

Uppdraget går ut på att utveckla bolagets hållbarhetsarbete hela vägen från “det råmaterial som behövs i bolagets kläder till färdiga produkter i kundernas garderob”.

Det göteborgska e-handelsbolaget grundades 2015 och startade upp sin verksamhet under 2016. Bakom bolaget står Jarno Vanhatapio, som dessutom grundat e-handelsbolaget Nelly.

LÄS MER: Full fart i Volvofabrikerna – men oro hos leverantörer

I september berättade han om NA-KD:s inställning till hållbarhetsfrågorna.

– Vi har klimatpositiv fraktkedja och vi vill nå en klimatpositiv produktion senast 2025, sa han till GP då.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.