Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nöjesparken Tivoli öppnar för säsongen i Köpenhamn

Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn öppnar för sommaren på måndag, 8 juni. Värre ser det ut för Liseberg, som ser ut att få vänta ytterligare ett tag.

Tivoli tvingade precis som en rad andra nöjesparker skjuta på sin säsongspremiär på grund av coronavirusets utbredning.

På torsdagen meddelar de dock att de öppnar för säsongen på måndag 8 juni, klockan elva. Sommarsäsongen förlängs också till den 4 oktober. Med Halloween- och Julsäsongen räknar Tivoli med att ha öppet 196 dagar under 2020.

LÄS MER: Därför trängs vi i livsmedelsbutiker medan Liseberg måste hålla stängt under Coronaviruset

LÄS MER: Andreas Andersen: Så ska Liseberg ta sig igenom krisen

Nöjesparken meddelar i ett pressmeddelande också att man uppmanar gästerna att förhålla sig till Sundhetsstyrelsens (motsvarande Folkhälsomyndigheten) rekommendationer, som bland annat förespråkar social distansering. Gästerna uppmanas också att använda Tivolis app för köp av biljetter och mat.

För Liseberg finns dock ännu ingen ljusning i sikte. Nöjesparken ingår i vad den svenska ordningslagen benämner som ”tivolinöjen och festtåg”, och är därför att betrakta som en offentlig tillställning med en maxgräns på 50 personer närvarande. Samtidigt går Astrid Lindgrens värld, High Chaparral och Kolmården under andra regler som ger dem möjlighet att släppa in gäster som vanligt.

LÄS MER: Visita: 80 000 jobb hotas i coronakrisen

Något Lisebergs vd Andreas Andersen ser som ett tecken på en förlegad lagstiftning.

– Den enda skillnaden verksamhetsmässigt mot oss och en nöjespark som High Chaparral är just att vi har åkattraktioner, sa han till GP tidigare i veckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.