Twitters nye ägare Elon Musk kräver stordåd av alla som vill fortsätta vara anställda på företaget. Arkivbild.
Twitters nye ägare Elon Musk kräver stordåd av alla som vill fortsätta vara anställda på företaget. Arkivbild. Bild: Jae C Hong/AP/TT

Musks ultimatum: Jobba stenhårt eller dra

Nu blir det andra bullar. Elon Musk vill se "extrema insatser" från alla som vill fortsätta vara Twitter-anställda. Passar det inte? Då blir det tre månaders avgångsvederlag.
Musk gör också klart att han egentligen inte vill vara vd för bolaget.

ANNONS
|

De anställda på Twitter har fått ett ultimatum av den nya ägaren Elon Musk, rapporterar flera medier som tagit del av ett nattligt mejl som Musk skickat till personalen.

Enligt mejlet kommer endast de som är beredda att arbeta extremt hårt kunna jobba kvar.

"Det innebär att arbeta långa dagar med hög intensitet. Endast exceptionella insatser kommer anses acceptabla", skriver han till sina anställda.

Ingenjörsdrivet

I mejlet skriver Musk också att Twitter ska bli mer ingenjörsdrivet och ger sedan de anställda ett val.

"Om du är säker på att du vill vara en del av det nya Twitter, klicka på länken nedan".

ANNONS

Anställda som inte klickar "ja" senast torsdag 23.00 svensk tid kommer att få lämna företaget med tre månaders avgångsvederlag.

"Oavsett vilket beslut du tar, tack för dina ansträngningar i att göra Twitter framgångsrikt".

Vill inte vara vd

Elon Musk skickar inte bara uppfordrande mejl mitt i natten, han frågas också ut i en pågående rättegång som rör det massiva kompensationspaket han fick av Tesla 2018. Paketet godkändes vid tillfället av aktieägarna men enligt de kärande gick det hela inte rätt till.

Musk svarade under onsdagen på frågor vid rättegångsförhandlingarna och sade då, enligt techsajten The Verge :

– Ärligt talat vill jag inte vara vd för något företag.

Musk förklarade sin inställning med att han ser sig själv mer som en ingenjör och teknikpådrivare som utvecklar raketer (SpaceX) och teknologi (Tesla) samt en som ser till att hans företag har "fantastiska ingenjörer som kan nå målen".

– Jag förväntar mig att min tid på Twitter minskar och att jag hittar någon annan som kan driva bolaget framöver.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS