Gaming- och esportsbolaget MTG presenterar oväntat starka siffror för fjärde kvartalet 2020. Arkivbild.
Gaming- och esportsbolaget MTG presenterar oväntat starka siffror för fjärde kvartalet 2020. Arkivbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

MTG flaggar för storvinst

ANNONS

Esport- och gamingbolaget MTG presenterar ett starkt preliminärt resultat för fjolårets fjärde kvartal. Aktien i MTG stiger med 2,4 procent.

Beskedet kommer inför fastställandet av villkoren i en redan aviserad företrädesemission.

MTG:s justerade rörelseresultatet (ebitda) under det fjärde kvartalet förra året uppgick till 193 miljoner kronor, jämfört 84 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen under kvartalet sjönk till 1 064 miljoner, mot 1 163 miljoner ett år tidigare.

Enligt rapporten befinner sig MTG i förhandlingar om förvärv av en mobilspelutvecklare, där MTG gett ett bud på omkring 130-150 miljoner dollar exklusive en tilläggsköpeskilling baserad på framtida resultat.

"Det har inte ingåtts några bindande avtal och det är inte säkert att MTG kommer att förvärva det aktuella målbolaget på dessa villkor, eller överhuvudtaget", skriver MTG.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS