Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Modekedjan G-Star Raw går i konkurs i Sverige

I måndags beslutade tingsrätten i Stockholm att försätta bolaget G-star Raws svenska butiksverksamhet i konkurs. Detta innebär att tolv butiker kommer läggas ner däribland butiken vid Kopparmärra i centrala Göteborg.

Exakt vad som ligger bakom att företaget går i konkurs är inte fullt på det klara.

– Det är lite för tidigt att uttala sig om. Det blir föremål för konkursutredningen, säger konkursförvaltaren Ulf Blommé.

Det är bara själva butiksverksamheten som går i konkurs. E-handeln sköts ifrån Holland och kunderna kommer därför kunna fortsätta köpa G-stars produkter online. Utförsäljning kommer dra igång snarast i de svenska butikerna men hur länge den pågår är inte klart än.

På de tolv butiker som läggs ner är det 80 anställda som blir av med sina jobb.

– Det blir alltid märkliga tider för de anställda när sådant här händer. det är inte lätt och det får man ha förståelse för, säger Blommé.

Om coronakrisen har haft något att göra med bolagets fall är inte heller fastställt.

– Tiderna är ju som de är och alla berörs. Det är klart att omständigheterna alltid påverkar men det går inte att uttala sig om ännu, säger Blommé.

G-star Raws butikschef i Göteborg bekräftar konkursen men vill inte lämna någon mer kommentar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi