Mobilt bank-id slutade fungera vid lunch på torsdagen.
Mobilt bank-id slutade fungera vid lunch på torsdagen. Bild: Fredrik Persson/TT

Mobilt bank-id nere – går inte betala med Swish

Vid lunchtid på torsdagen slutade mobilt bank-id att fungera. Inga betalningar med till exempel bankappar eller Swish gick då att genomföra. Efter en dryg timme var felet åtgärdat.

ANNONS
|

Under torsdagen slutade appen Mobilt bank-id att fungera för många användare. Både bankernas internettjänster och betalappar som Swish blev då omöjliga att använda.

Appen bekräftar problemen på sin hemsida.

– Vi har haft en driftsstörning, men den är åtgärdad nu. Teknikerna har jobbat med att lösa störningen, men vi vet inte exakt vad orsaken var, säger Charlotte Pataky på mobilt bank-id.

Oklart hur många som drabbats

Störningen startade klockan 11.58 och höll på i nästan en timme. Flera av Sveriges största banker blev berörda, såsom Handelsbanken och Swedbank.

– Vi kan inte just nu säga exakt vilka banker eller hur många som har blivit drabbade. Men problemet ska vara löst nu. Vi beklagar så klart det här för alla som drabbats, säger Pataky.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS