Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Minst 60 privatpersoner och ett byggföretag i Västsverige misstänks ha lurat staten på flera miljoner kronor.
Minst 60 privatpersoner och ett byggföretag i Västsverige misstänks ha lurat staten på flera miljoner kronor.

Misstänkt miljonfusk utreds i Västsverige

En stor härva med misstänkt rotavdragsfusk utreds i Västsverige.

I centrum av härvan står vd:n för ett byggföretag, en profilerad entreprenör från Vänersborg och en kvinna hemmahörande i Trollhättan.

Brotten ska ha bestått i falska fakturor som använts för att få ut pengar för Rot-arbeten som aldrig utförts. Fakturorna har ställts på byggföretaget och entreprenörens och kvinnans roll ska ha varit att ordna fram "kunder".

– Det är en av de större som vi har haft på skattebrottsenheten under de senaste åren. Vi har haft andra rotutredningar där det har förekommit bedrägerier och många av dem är rätt omfattande, men den här är betydligt större, säger Thomas Saltin, enhetschef på skattebrottsenheten på Skatteverket, till Ekot.

Minst 60 personer misstänks

Härvan uppdagades för två år sedan då Skatteverket avslöjade omfattande rotavdragsfusk. Minst 60 privatpersoner och ett byggföretag i Västsverige misstänks ha lurat staten på flera miljoner kronor. De inblandade menar att de inte gjort något fel.

Samtidigt pågår en brottsutredning som Ekobrottsmyndigheten leder. Uppemot 30 personer misstänks för bland annat grovt bedrägeri och medhjälp till bedrägeri.

Skatteverket har hittills krävt tillbaka mer än åtta miljoner kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.